Volledige traceability in productieproces bij Dinnissen Process Technology

Om producenten in staat te stellen om op efficiënte en betrouwbare wijze hoogwaardig en veilig voedsel te produceren past Dinnissen tracking en tracing toe in het productieproces. Dit maakt het mogelijk om klanten exact te vertellen welk basismateriaal is gebruikt voor ieder onderdeel.

Traceability
Om de wereld te kunnen voorzien van goede, veilige voeding is het van groot belang dat voedingsproducenten met absolute zekerheid kunnen produceren. Naast een goed hygienisch ontwerp en cleanability van een machine speelt ook traceability tijdens productie een belangrijke rol in voedselveiligheid.

Traceability houdt in dat wij ten alle tijden de oorsprong van plaatwerk en stafmateriaal kunnen herleiden. Dit doen we door materiaal dat geleverd wordt direct te labelen. Vervolgens wordt het gecontroleerd en geautomatiseerd opgeslagen in afwachting van verdere verwerking. Na deze stap wordt het onderdeel voorzien van QR code zodat het ook na bewerking traceerbaar blijft. 

Volledige traceability bij Dinnissen

Voedselveiligheid
Producenten in de voedingsmiddelen dienen te voldoen aan strenge kwaliteits- en veiligheidsrichtlijnen. Zo moet onder andere aangetoond kunnen worden welk basismateriaal is toegepast bij product rakende oppervlakken in machines, en wat daar de afkomst van is. 

Door gebruik te maken van tracking en tracing bij de productie van alle onderdelen kunnen wij een klant exact vertellen welk onderdeel uit welk basismateriaal is gemaakt, inclusief alle bijbehorende certificaten. Dit maakt het mogelijk voor producenten om de kwaliteit en veiligheid van hun producten te garanderen. 

QR labeling.
Onderdelen worden na bewerking voorzien van een QR code. Na het scannen van de code op een onderdeel zien we zo eenvoudig allerlei relevante gegevens, zoals de tekening die bij het onderdeel hoort. Dit maakt onze productie wederom een stap slimmer, efficiënter en duurzamer. 

Onder het motto “We doen het morgen beter dan vandaag” kijkt Dinnissen uiteraard al verder vooruit. Uiteindelijk willen ze er naartoe dat de klant ook QR-codes kan scannen, zodat reserveonderdelen eenvoudig kunnen worden nabesteld. En bij een foutmelding kunnen monteurs eenvoudig detailinfo van onderdelen op hun tablet of smartphone opvragen. 

Wilt u meer weten over waarom wij produceren met volledige traceability? Lees hier meer over onze missie, of neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.

Volledig traceerbaar productie proces

Terug naar het overzicht